Skip to main content

We weten allemaal dat water drinken erg gezond is. Een volwassen persoon moet ongeveer 1,5 liter water per dag drinken, en dat kan soms wel eens veel zijn! Ons Limburgs Water is van nature al heel lekker, maar soms mag het wel eens iets meer zijn. Gelukkig kan je een “gewoon” glas water heel gemakkelijk omtoveren tot een overheerlijk, fruitig drankje. Geen inspiratie? Wij schotelen je graag de allerlekkerste combinaties voor!

Zo maak je zelf fruitig water!

Water met een schijfje citroen erin, is natuurlijk één van de zomerse klassiekers. Voeg ook eens wat limoen en munt toe voor nog meer smaak! Deze combinatie is het lekkerst met veel ijsblokjes erbij, en serveer je het liefst op een hete zomerdag. Wedden dat je je binnen no time weer helemaal fris voelt?

De volgende combinatie doet je meteen dromen van een tropisch eiland. Voeg wat ananas toe aan je water, en je waant je al snel in warmere sferen! Extra leuk wanneer je het serveert in een kokosnoot, met een parapluutje erbij.

Verlang je stiekem al naar de winterse gezelligheid? Doe dan een appel en een kaneelstokje in je water. Je water blijft lekker fris, maar je kan wél genieten van die heerlijk winterse geur!

Als je nood hebt aan een opkikker, probeer dan eens wat gember toe te voegen aan je glas water. Extra lekker met enkele perziken erbij! Hét ideale drankje om verfrist aan je dag te beginnen.

Kan je niet kiezen tussen zoet of zuur? Kies dan voor een combinatie van citroen en een zoetere vrucht, zoals frambozen. Deze combinatie valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak!

Nog enkele tips

  • Maak je drankjes de dag van tevoren klaar en zet ze alvast in de koelkast. Zo zijn ze lekker fris wanneer je ze nodig hebt!
  • Plet het fruit en crush de kruiden voor extra smaak.
  • Giet je drankje in een ijsblokjesvorm, en geniet zo van fruitige ijsblokjes.
  • Deze combinaties zijn ook heel lekker met bruisend water!
  • Bewaar het water maximum twee à drie dagen in de koelkast.

Zo, dit waren onze tips voor het allerlekkerste, fruitig water. Laat die heerlijke zomer nu maar komen!

Meer weten over onze waterkoelers? Neem dan snel een kijkje op deze pagina!