Skip to main content

Veelgestelde vragen over waterkoelers, waterbehandelingen en Limburgs Water

Kan ik een waterkoeler huren?

Ja en neen. Als bedrijf of particulier kun je bij ons kiezen of je je waterkoeler koopt of huurkoopt. Kies je voor huurkoop? Dan wordt de waterkoeler je eigendom als de huurtermijn (36 of 60 maanden) afgelopen is. Wij werken dus niet met huurovereenkomsten van onbepaalde duur en doorlopende huur.

Bestaan er ook waterkoelers om op de waterleiding aan te sluiten?

Ja. Wij hebben een breed gamma aan waterkoelers met verschillende debieten om rechtstreeks op de waterleiding aan te sluiten. Je kiest uit verschillende combinaties (koud – kamertemperatuur – warm – bruis), kleuren (wit – zwart – grijs – inox) en modellen (tafelmodel – vloermodel – inbouwmodel). Voor elke situatie kunnen wij je de gepaste waterkoeler op de waterleiding aanbieden.

Moet ik een waarborg betalen voor mijn waterkoeler of flessen?

Neen. Je hoeft geen waarborg te betalen voor je waterkoeler of flessen. Wij verwachten dat je je volle flessen water bij de levering altijd voor lege flessen ruilt. Het is pas wanneer je je lege flessen niet inlevert, dat we je ze aanrekenen.

Hoe kan ik water bestellen?

Door ons te bellen op 089 362 440 of te mailen naar [email protected]. Je kunt natuurlijk ook het bestelformulier op de website invullen.

Hoe gebeurt de levering van het water?

Als je jouw laatste fles Limburgs Water op je koeler zet, bel of mail je ons voor een nieuwe bestelling. Onze planningsdienst spreekt met jou een moment van levering af. Gemiddeld leveren wij binnen de 48 uur.

Ben ik verplicht om een minimaal aantal flessen per maand af te nemen?

Neen. Je bestelt je water als je het nodig hebt. Om praktische redenen vragen wij wel dat je minimaal vijf flessen per keer bestelt. Maar hoe vaak en wanneer je bestelt, bepaal je helemaal zelf.

Is Limburgs Water geschikt voor babyvoeding?

Ja. Limburgs Water bevat weinig mineralen en kalk. Het water heeft een van de laagste droogrestwaarden op de markt, waardoor de zuiveringsgraad zeer hoog is. Dat maakt Limburgs Water erg geschikt voor babyvoeding.

Heeft Limburgs Water invloed op de smaak van koffie of thee?

Neen. Waters met een lagere zuiverheid hebben een negatieve invloed op de smaak van koffie en thee. Limburgs Water is erg puur, waardoor de smaak van koffie en thee helemaal tot zijn recht komt. Daarom is Limburgs Water erg populair bij theesommeliers en barista’s.

Wat is de samenstelling van Limburgs Water?

Samenstelling Limburgs Water

De kwaliteit van ons Limburgs Water is verzekerd door de maandelijkse controles van een erkend lab.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Een waterontharder haalt het kalk uit het water. Daardoor verstoppen leidingen en kranen minder snel, hebben je toestellen geen last van kalkaanslag waardoor je ze minder snel moet vervangen, daalt je energiefactuur, gebruik je minder detergenten, shampoo en zeep en voelt je huid, haar en wasgoed zachter aan. Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, berekende dat een gezin van 4 personen jaarlijks tot 700 euro kan besparen met een waterontharder.

Hoeveel btw betaal ik op een waterontharder?

Is je privéwoning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je 6 procent. In alle andere gevallen betaal je 21 procent.

Hoe weet ik of ik een waterontharder nodig heb?

De kwaliteit van het water dat uit je kraan stroomt, hangt af van de bodemlagen waardoor het water sijpelt voor het opgepompt wordt. De waterhardheid wordt meestal uitgedrukt in Franse graden (°F), waarbij 1 °F overeenstemt met 10 mg kalksteen (CaCO3) per liter water. Hoe harder je water, hoe meer voordeel je hebt van een waterontharder.

  • zacht water: 0-7 °F
  • middelhard water: 8-15 °F
  • hard water: 16-30 °F
  • zeer hard water: > 30 °F

Het onderstaande kaartje geeft bij benadering een indicatie van de hardheid van je water op basis van je woonplaats. Als je dat wilt, kunnen wij ook de hardheid van je water komen meten.

kaartweergave waterhardheid Vlaanderen

Onderhouden en herstellen jullie ook toestellen die niet door jullie geïnstalleerd zijn?

Ja. Onze technici scholen zich voortdurend bij en kunnen alle merken van waterbehandelingstoestellen onderhouden en herstellen.

Ik heb te veel ijzer in mijn grond- of putwater. Kunnen jullie mij helpen?

Ja. Door onze jarenlange ervaring en onze expertise kunnen wij jou een duurzame oplossing aanbieden voor grond- en putwaterbehandelingen zoals ontijzering. We vertrekken daarbij altijd van een wateranalyse door een erkend laboratorium. Op basis van de resultaten werkt onze interne studiedienst een oplossing op maat voor je uit die volledig overeenstemt met je behoeften.

Heb je een vraag voor ons?

Neem dan gerust contact met ons op