Skip to main content

Het zal je niet verbazen dat water onze grootste passie is. Met onze jarenlange ervaring, bouwden we ondertussen een enorme kennis over het blauwe goud op. Zin om zelf wat kennis op te doen en je vrienden te verbazen met interessante feitjes? Wij serveren je graag vijf spetterende weetjes over water!

Vijf spetterende weetjes over water

Eerste spetterende weetje over water: de Vlaming is een echte waterrat

De gemiddelde Vlaming verbruikt per dag ongeveer 114 liter water. Meer dan een derde hiervan wordt gebruikt voor een bad of douche. Nog eens een derde verbruiken we voor allerhande huishoudelijke taakjes, zoals de vaat, poetsen of de tuin. Van ons dagelijks waterverbruik komt maar liefst 100 liter uit de kraan. “Slechts” 11 liter wordt gebruikt voor eten en drinken.  Wil je toch meer water uit de kraan drinken, dan biedt The Water Purifier vele oplossingen, zowel met als zonder bruis.

Eén koffielepel bruikbaar water

Tweede spetterende weetje over water: hoewel het aardoppervlak voor 70% uit water bestaat, is het grootste deel hiervan onbruikbaar voor de mens. Als we al het water op de wereld met een volle badkuip vergelijken, dan is het bruikbare gedeelte voor de mens zelfs niet meer dan een koffielepel! Jammer genoeg heeft een groot deel van de mensheid geen toegang tot zuiver water. Gelukkig leggen wij bij The Water Purifier een grote nadruk op het milieu en onze leefwereld, en investeren we in eerlijke en duurzame wateroplossingen.

22 maart = Wereldwaterdag

Wist je dat er zelfs een heuse Wereldwaterdag bestaat? Elk jaar op 22 maart worden er wereldwijd evenementen georganiseerd, om zo meer aandacht te vragen voor de problematiek rond water. Op deze manier kunnen we bijdragen aan het verminderen van armoede en het bouwen aan duurzame ontwikkeling.

Besparen met kraanwater

De gemiddelde Belg verbruikt ongeveer 127 liter flessenwater per jaar. En dat terwijl ons kraanwater veel goedkoper is! Je kan namelijk tot 300 euro per jaar besparen door kraanwater te gebruiken, in plaats van flessenwater. Daarnaast bespaar je een heleboel plastic wanneer je flesjes water achterwege laat. The Water Purifier zet dan ook maximaal in op heerlijk gezond en zuiver leidingwater!

1.5 liter water per dag

Anderhalve liter: dat is de hoeveelheid water die een volwassen persoon gemiddeld per dag nodig heeft. Dat zijn ongeveer 7 à 8 glazen water per dag. Met deze hoeveelheid blijf je geconcentreerd en fit doorheen de dag, en hou je het waterpeil van je lichaam op orde. Investeren in lekker en gezond water loont dus zeker!

Heb jij na deze vijf spetterende weetjes over water zin gekregen om je waterkennis te testen? Speel dan nu onze enige echte waterquiz!