Skip to main content

Waterontharders maken ondertussen een vast onderdeel uit van ons assortiment. Maar waar dient zo’n ontharder nu precies voor en wanneer heb je het echt nodig? In deze blogpost geven we je vijf redenen om te kiezen voor een waterontharder!

1. Minder kalk in je water

Hét doel van een waterontharder is natuurlijk om je leidingwater zoveel mogelijk kalkvrij te houden. Afhankelijk van de regio waar je woont, kan er namelijk erg veel kalk in je water zitten. Om toch te kunnen genieten van kalkvrij water, kan een ontharder dan ook van pas komen!

2. Geniet langer van je toestellen

Kalk blijft hangen in je leidingen, en veroorzaakt zo verstoppingen. Je doet er dus best alles aan om kalk zoveel mogelijk te vermijden! Met een waterontharder loopt er zachter en schoner water door je leidingen en toestellen, waardoor ze veel langer meegaan.

3. Bespaar geld en tijd

Te veel kalk in je water kan er voor zorgen dat je toestellen en leidingen sneller verstopt raken en onnodig hersteld moeten worden. Een waterontharder is misschien wel een kleine investering, maar je spaart er op lange termijn heel wat geld en tijd mee uit!

4. Beter voor je huid en haar

Ontkalkt water is meteen ook zachter water. Door gebruik te maken van een waterontharder, zal er dus water uit je kranen stromen dat heel wat zachter aanvoelt. Bovendien schuimen en reinigen shampoo en zeep beter met kalkvrij water. Je haar en huid profiteren dus van zachter water, en zullen hun natuurlijke glans langer behouden.

5. Schonere was

Ook je wasgoed zal genieten van schoner en zachter water. Waspoeder reinigt namelijk beter in combinatie met zacht water, je was zal er minder snel grauw uitzien én zal veel zachter aanvoelen.

Dit waren alvast vijf redenen om voor een waterontharder te kiezen. Benieuwd naar nog meer voordelen, of ben je ondertussen al helemaal overtuigd van een waterontharder? Neem dan snel contact met ons op!