Skip to main content

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent maar één ding: waterspelletjes spelen! In deze blogpost schotelen we je de allerleukste waterspelletjes voor jong en oud voor. Wees gerust: deze spelletjes zijn milieuvriendelijk en weinig waterverspillend. Zo ga je, zonder twijfel, een zomer vol waterplezier tegemoet.

De allerleukste waterspelletjes

We hebben zonder twijfel allemaal wel al eens deelgenomen aan een waterballonnengevecht. Jammer genoeg is het nogal tijdrovend om al die ballonnen te vullen, en is al dat plastic helemaal niet goed voor het milieu. Hou daarom eens een sponzengevecht! Voorzie voor elke deelnemer één of twee sponzen en een emmer water. Doop de sponzen in het water en gooien maar! Het fijne is dat je de sponzen steeds opnieuw nat kan maken, en niet eerst heel wat tijd verliest met het vullen van waterballonnen. Wie lukt het om droog te blijven tijdens het gevecht?

Wie graag creatief aan de slag gaat, kan een heus waterparcours in elkaar steken. Bouw een parcours doorheen je huis of tuin met stoelen, kegels, en andere leuke dingen die je in huis hebt. Geef elke deelnemer een bekertje met water mee, en laat ze het parcours afleggen. De winnaar is degene die aan het einde van het parcours het meeste water overhoudt! Is een beker water te gemakkelijk? Vul dan een grote soeplepel met water, en probeer deze heelhuids door het parcours te loodsen!

Liedjes gorgelen. Het principe van dit spelletje is eenvoudig: één persoon neemt een slok water in de mond en gorgelt een liedje. De andere persoon of personen moeten dan om ter snelst proberen te raden om welk liedje het gaat!

Voor het volgende spelletje, heb je een natte spons en een (grote) dobbelsteen nodig. De deelnemers gooien om de beurt met de dobbelsteen. Wie als eerste zes gooit, mag de spons uitwringen op een deelnemer naar keuze! Wil je het helemaal aan het toeval overlaten? Wring dan de spons uit boven de deelnemer die als eerste een één gooide!

Tot slot nog een ijskoud spelletje voor de allerheetste dagen: het bevroren t-shirt. Leg een paar uur van tevoren een aantal natte t-shirts in de diepvriezer. Geef bij de start van het spel elke deelnemers een bevroren t-shirt. De winnaar is degene die het t-shirt het snelst aan heeft. Plezier verzekerd!

Dit waren onze tips voor de allerleukste waterspelletjes. Laat die mooie zomer nu maar komen!