icon contact info 089-362 440
info@twp.be

Uw allround waterspecialist

Waterontkalking

Wij ontkalken of ontharden uw leidingwater

The Water Purifier garandeert een totaalservice voor het ontkalken of ontharden van uw leidingwater. We installeren de juiste installatie op de plaats waar het water uw woning binnenkomt. Ook voor het nodige jaarlijkse onderhoud of eventuele herstellingen kunt u op ons rekenen. Naast particuliere woningen bieden wij ook waterontharding op industriële schaal.

Waarom vormt te veel kalk in het leidingwater een probleem?

Het grote probleem van kalk in het kraantjeswater is dat de waterleidingen door de kalkafzetting na verloop van tijd dichtslibben.

Deze kalkafzetting leidt, naast het lagere debiet uit de kraan, tot een hoger energieverbruik van uw sanitaire installaties voor warm water. Bovendien laat het kalk een vervelende aanslag achter op het bad en de douche. Ook gaat u bijvoorbeeld meer zeep en andere onderhoudsproducten gebruiken.

De gevoeligheid van moderne toestellen voor kalkschade wordt steeds maar groter. We denken daarbij aan espressomachines, wasmachines, regendouches, moderne kranen,…

Hoe kalkproblemen vermijden?

Kalkproblemen vermijdt u door het laten installeren van een waterontkalker (ook waterontharder genaamd) op de plaats waar het leidingwater uw woning binnenkomt.

Deze installatie verwijdert het kalk met behulp van een harsfles. Deze absorbeert het kalk in het water. Wanneer deze harsfles verzadigd is met kalk, spoelt deze zich automatisch met zouten. Dit pekelwater verdwijnt via een afvoer.

Daarom is het nodig om uw installatie voor waterontharding aan te vullen met zout. Onze toestellen zijn zo zuinig dat het zoutverbruik tot een minimum beperkt blijft. Daarnaast adviseren wij een jaarlijks onderhoud voor uw installatie. Voor het aanleveren van zout en het preventief onderhoud kunt u op ons rekenen. Wij onderhouden alle types waterontharders (TWP onthardersCalex 15 , Calex 22...)

Onze garantievoorwaarden voor uw waterontharder

Wanneer u bij ons een waterontharder aankoopt, dan heeft u standaard 2 jaar garantie.

Vraag ook naar de voorwaarden van onze 10 jaar omnium garantie.

 

Een greep uit ons gamma

TWP ontharder

TWP waterontharder

Hoe bestaande kalkproblemen oplossen?

Een waterontharder vermijdt toekomstige problemen, maar lost bestaande kalk in de waterleidingen niet op.

Heeft u last van dichtgeslibde leidingen, kranen,... door een teveel aan kalk. Ook hier hebben wij een geschikte oplossing voor in huis, zonder chemicaliën en breekwerk! Vraag naar onze sanitizing.

 

Contacteer ons voor een offerte voor de installatie van een waterontharder of het gebruik van onze sanitizing.